swe
Nyheter
Nyheter
Är den vita fläcken på korven salt frost eller mögel

Är den vita fläcken på korven salt frost eller mögel

June 27th at 9:36am

Dachshund är en vanlig köttmat i det dagliga livet. Det kan ätas på olika sätt, till exempel stek, ångande eller matlagning. Vissa människor kan ha vita fläckar på toppen av sina korv, vilket kan bero på salt frost, oljekondens eller mögel.

Är den vita fläcken på korven salt frost eller mögel

Det kan vara salt frost eller mögel.

De vita fläckarna på korv orsakas av utfällning av salt, vilket främst beror på oljan och saltet i köttet som sipprar ut och fäster genom tarmöppningen efter att ha utsatts för vind och solljus. Det kallas salt alkalifrost och tillhör saltkristaller. Dessa ämnen kommer inte att hanegativa effekter på kroppen efter konsumtion.

Korvar innehåller mer fett och kan fälla ut och stelna på ytan under lagring. Vid denna tidpunkt kommer ett vitt ämne att visas på ytan av korven, men det kan smältanär den värms upp, utan att påverka korvens kvalitet och smak.

Men om det vita ämnet på ytan av korven fastnar i händerna och har en obehaglig lukt, kan den vara mögel producerad av mögel. Förnärvarande kan korv innehållanågra giftiga ämnen, så det rekommenderas inte att fortsätta konsumtionen.

Är de vita prickarna på korven mögel

Huruvida det finns vita fläckar på den korv som är mögel kan bestämmas utifrån följande kriterier.

1. Om det finns vita hårstrån eller till och med grå blå svarta fläckar på korven, är detnödvändigt att överväga om korven är möglig. Denna typ av korv kan ha en obehaglig lukt. Denna typ av korv är oätlig.

2. Det är möjligt att fettet i korvens kött har fällts ut och stelnat, och de vita fläckarna på korven försvinner efter uppvärmningen. En annan möjlighet är Salt Frost, som är ettnormalt fenomen som kallas Salt Alkali Frost.

Hur man bevarar korv

1. Kylskåp

Korv har en läcker smak. Om du vill maximera korvets livslängd kan du försegla dem i en påse och frysa dem i kylen. Detta kan maximera korvets livslängd. Generellt sett är det inte ett problem att bevara korv i cirka sex månader.

2. Lufttorkad bevarande

Dacsage är en typ av torkad korv som kan bevaras genom lufttorkning. Den specifika metoden är att hänga korvarna i ett väl ventilerat område och sedan röka dem med tallgrenar eller annat aromatiskt trä. Bearbetade korv kommer att avge en mycket läcker smak, som är ännu mer läcker.